Hjernerystelse og Piskesmæld

Gener efter en hjernerystelse eller et piskesmæld kan være fysiske, kognitive, emotionelle og søvnrelaterede. I mine behandlinger tager jeg udgangspunkt i nervesystemets og bindevævets reaktion på traumet samt de følelsesmæssige reaktioner, der kan komme som følge af traumets indvirkning på hverdagen.

Bindevæv og nervesystem taler sammen – også ved et hovedtraume

Bindevævet er en direkte adgang til det autonome nervesystem og det alarmberedskab, som er blevet aktiveret ved traumet. Det, vi mærker som spænding i kroppen, er et udtryk for bindevævets kommunikation med nervesystemet. Gennem kontakt, små bevægelser og bevidsthed kan vi invitere vævet i dit ansigt og krop til at løsne op for sin spændte tilstand. Over tid kan du lære at sanse og bevæge dig indefra, så du selv kan lavet et skift i nervesystemet, hvilket både vil påvirke din fysiske og emotionelle tilstand positivt.

Fascial Flow Behandling fjerner ikke din hjernerystelse, men kan sænke kroppens stressniveau og slippe vævs-spændinger omkring din nakke og kranie. Dette kan lede til færre smerter og skabe grobund for at dit nervesystem igen kommer i balance.

Bevægelse
ved hjernerystelse

Bevægelse
ved hjernerystelse

I forbindelse med en hjernerystelse eller et piskesmæld oplever mange, at de over tid bliver mere stive og ømme i kroppen. I starten vil det primært være relateret til området for traumet, men senere kan stivhed og smerter også brede sig til større dele af bevægeapparatet. Dette skyldes at bindevævet har trukket sig sammen som led i en forsvarsmekanisme, hvilket ændrer de sensoriske input fra nerverne som løber via bindevævet. Dette forringer den naturlige mobilitet og normale kropsfornemmelse, og kroppen kan opleves fragmenteret. Ved et nakke- eller hovedtraume mister vævet sin elasticitet og støddæmpende funktion. Det gør området yderligere sårbart og sensitivt ved bevægelser som hop, skub eller fald. Med langsomme Fascial Flow@ bevægelser kan du blødt invitere kroppen til at slippe sine spændinger igen og genskabe bindevævets elasticitet.

Lyt til podcasten “Tag Livet Tilbage” og hør hvorledes Fascial Flow hjalp mig efter en svær hjernerystelse

Pernille tog meget nænsomt imod hele mig, da jeg kom med min 3. hjernerystelse. Jeg var i en depressiv tilstand og havde smerter. For første gang i 2 måneder fik jeg en helhedsfornemmelse under sessionen – som om min krop begyndte at samle sig. Pernilles behandling talte til min krop i et underfundigt sprog gennem langsomhed. Små bitte skridt. Efter individuelle behandlinger tog jeg et Fascial Flow holdforløb. Her lærte jeg at tale med min krop på en helt ny måde, som støttede mig i min egenomsorg og de ting, jeg kunne. Øvelsernes dybde og langsommelighed speedede paradoksalt nok min healing op. Jeg er taknemmelig for Pernilles hjælp og støtte, den har betydet meget for mig. Jeg kan varmt anbefale hende som behandler.

Nadja, Cant.Scient. og Psykoterapeut

Kost

Ved et hovedtraume opstår en inflammatorisk tilstand i hjernen og i vævet omkring. For at hjælpe hjerne, nervesystem og bindevævet bedst muligt på vej, har jeg mulighed for at give vejledning omkring kost og kosttilskud. Ved behov for større indsats, kan jeg henvise til relevante forløb.

Pårørende

Det kan være svært at være pårørende til en person, som er ramt af gener fra hjernerystelse eller piskesmæld. Der er tale om er en usynlig hjerneskade, som hverken den ramte eller de pårørende umiddelbart forstår. Traumet kan sjældent ses på en scanning, da det er mikroskopiske skader, som opstår på nervebaner og støttevæv omkring hjernen. Følgerne kan dog være store og gøre det svært at passe et arbejde eller deltage i familieliv og vanlige sociale aktiviteter.

Jeg tilbyder i den forbindelse, at du kan tage en pårørende med til din første session, så vi i fællesskab kan danne et større forståelsesgrundlag for de tiltag, som er nødvendige i en kortere eller længere periode.

Addresse

Behandling: Nørrebrogade 7, 2. tv,
2200 Kbh N
Undervisning: Bredgade 33a, st,
1260 Kbh K

Kontakt

info@bestflows.dk
3116 4404

Best Flows  •  Copyright 2023 •  Cookiepolitik  •  Dit samtykke

Best Flows
Copyright 2022
Cookiepolitik
Dit samtykke