Fascial Flow®
Grunduddannelse

Når kroppens sanser inddrages og udtrykkes i møder af kontakt og bevægelse, opstår det bæredygtige, transformerende og helende arbejde. Få kropslig integreret viden og hjælp helingen af tilstande og traumer på vej med Fascial Flow® bevægelse.

Undervisning og tilgang

Et relationelt og dybt kropsligt arbejde med mennesker fordrer først og fremmest kendskab til din egen krops historie og bevidsthed om tilstande og prægninger i dit eget nervesystem.

Uddannelsen er derfor en invitation til at være nysgerrig, modig, nærværende undersøgende ind i kroppens mønstre, erfaringer og de følelsesmæssige aftryk. Undervisningen er primært baseret på oplevelsesorienteret anatomi og sansebaseret praksis, da du først kan undervise, behandle og videreformidle autentisk, når du har erfaret bevægelser og processer indefra. Der udforskes på nænsom, legende og undersøgende vis de tidlige sanser og kropslige erfaringer, som lagrer sig ordløst i væv og nervesystem gennem livet.

Bevægelserne stimulerer kroppens evne til at forandre struktur i vævet, træner resiliens i nervesystemet, etablerer tryghed indefra i mødet med opgivelserne, giver ny perception af kropslige informationer og giver forståelse af det sociale nervesystems betydning. Du vil altid have god tid til at fordybe dig i de sansninger og emotioner, som bevægelserne giver adgang til. Fascial Flow vil ad denne vej integreres i dine inderste lag.

Grunduddannelsen forløber over 21 undervisningsdage fordelt på 7 moduler. Indlæringen foregår gennem fysiske bevægelser, som udforskes individuelt og i par. Ekslusive små hold med ca. 8 kursister pr. årgang.

Oplev teoretisk og sansebaseret undervisning i:

 •  85 bevægelsessekvenser til at lande, støtte og regulerer krop og nervesystem – udviklet af Jeanne Jensen, grundlægger af Fascial Flow
 • Fasciesystemets opbygning, funktion og vigtigste sanseceller
 • Det autonome nervesystem og samspil med fascia (bindevæv)
 • Det sociale nervesystem og betydning af tryghed for evne til selv- og samregulering
 • De tre primære sanser (proprioceptiv-, taktil- og vestibulærsans) for bedre sanseintegration og funktionsniveau
 • Sprog og lyde, der fremmer interoceptiv sansning og kroppens evne til selvheling
 • Reperation af tidlige reflekser gennem legende bevægelser og strukturel integration
 • Kroppens seks holdningszoner for bæredygtig forandring af kropsholdning og indre støtte gennem ny sanseperception

Du modtager et kompendium med tegninger og beskrivelser af bevægelsessekvenser samt litteraturliste og spilleliste. Litteraturlisten er ment til inspiration og egen fordybelse, og vil ikke blive gennemgået som pensum på uddannelsen.

En del af undervisningen filmes, så du som studerende senere kan vende tilbage og fordybe dig i læringen. Optagelserne bliver kun delt i deltagergruppen og er kun til privat brug. 

Som Fascial Flow®
Guide vil du opnå:

 • kompetencer til at bruge Fascial Flow® individuelt, fx. i terapeutisk regi, samt udbyde holdundervisning og gruppeforløb
 • bløde værktøjer til at arbejde videre med din målgruppe gennem berøring, kontakt og bevægelse
 • større sanselighed til at arbejde med stress, chok og traumatisering
 • et nyt sprog til at vække og møde ordløse tilstande i vævet
 • øget bevidsthed på egne kropsmønstre og bedre reguleringsevne
 • evne at rumme og være med ubehag ved egne og andres kropslige tilstande
 • holde et trygt rum, så kursisten kan opleve og erfare sin egen proces i en tryg kontekst
 • forståelse af kroppens signaler og deres sammenhæng med nervesystemet 
 • viden om fasciesystemet og dets betydning for mobilitet, velvære, energi, kropsholdning, smerteproblemtikker og stress
 • oplevelse af at være autentisk til stede i mødet med behov og grænser
 • mulighed for at blive medlem af det faglige fællesskab Foreningen for Fascial Flow® Guides. 

Du skal være certificeret Fascial Flow® Guide for at undervise i Fascial Flow og bruge Fascial Flow® i din markedsføring. Du kan blive certificeret, når du har taget Fascial Flow® Grunduddannelsen og bestået eksamination.

Det har været meget inspirerende og livgivende at tage Grunduddannelsen. Pernille er en fantastisk facilitator ift undervisningen og gruppens udvikling. Hun er fagligt kompetent og formår den svære kunst at balancere mellem at være nærværende, autentisk og med autoritet holde rummet, så vi kursister trygt kan være undersøgende i noget potentielt meget sårbart. I mit arbejde med autister har metoden vist sig særligt brugbar.

Marie-Louise Iuul, Pædagogisk specialist, MF

Den ikke-præstationsorienterede tilgang på Grunduddannelsen giver dyb mening i mit arbejde med coaching af præstationspressede unge. Jeg bruger allerede de mest simple af bevægelserne på mine eksamensangst kurser og de er så fantastiske, fordi de virker efter ganske kort tid – og giver fornyet lyst til at mærke kroppen og udfolde dens potentiale.

Linda Hejselbak Jensen, Coach og gymnasielærer

Jeg har fået så mange værktøjer til at balancerer kroppen. Især sekvenserne med lyde ræsonnerer godt ind i mit system. Pernilles personlighed og formidlingsevner kombineret med hendes rolige facon, gør både stoffet forståeligt og at jeg har følt mig set og hørt. Fascial Flow har åbnet en ny dør for mig og jeg glæder mig til at integrere det endnu mere i mit liv.

Kamille Frederiksen, Socialpædagog

Jeg arbejder med mange der har overbelastede nervesystemer, er kollapset og som ikke har nogen kropsfornemmelse. De er alle meget glade for at arbejde med med bolde og elastikker. Redskaberne er en super god måde at begynde at “turde” komme ud til.. læne sig ind i.. og lade sig holde… Så jeg bruger læringen fra uddannelsen fagligt allerede.

Bettina Højsgaard, Kropsorienteret traumeterapeut

Eksamen

Fascial Flow® Grunduddannelse afsluttes med en eksamensvideo af dig, som underviser en gruppe i Fascial Flow®, som du selv producerer. Ønsker du kun at anvende Fascial Flow®  i terapeutiske sammenhænge, kan dette også demonstreres ved optagelse af en terapisession.

Formålet med eksamensvideoen er blandt andet:

 • at se hvorledes du selv bærer kropsforståelsen i din formidling
 • at opleve hvorledes din kontakt er til deltagerne
 • at vise du kan skabe en sammenhængende undervisning sammensat af de elementer, der indgår i Fascial Flow®

Jeanne Jensen er ekstern censor på videomaterialet, og du vil få personlig feedback af Pernille. Ved bestået eksamen, modtager du certificeringsbevis som Fascial Flow® Guide, hvorefter du kan bruge titlen i dit arbejde.

Optagelseskriterier på Fascial Flow® Grunduddannelse

 • have et ønske om (og gerne erfaring med) at arbejde professionelt med mennesker
 • deltagelse på Fascial Flow® Basiskursus eller Fascial Flow® forløb/workshops/fordybelsesdage svarende til min. 40 timer 
 • villighed til at fordybe sig personligt i det kropslige arbejde og tage medansvar for gruppedynamikken, herunder at prioritere fremmøde på alle undervisningsdage
 • have en personlig samtale med underviser på Fascial Flow® Grunduddannelse, Pernille Sophia Bach 
 • en skriftlig tilkendegivende accept af at undervisningssituationer optages og deles mellem deltagerne på samme hold

Datoer for Grunduddannelse 2024/2025

Max. 10 kursister.

Modul 1: 12. 13. 14. september 2024
Modul 2: 10. 11. 12. oktober 2024
Modul 3: 14. 15. 16. november 2024
Modul 4: 5. 6. 7. december 2024
Modul 5: 16. 17. 18. januar 2025
Modul 6: 6. 7. 8. februar 2025
Modul 7: 6. 7. 8. marts 2025

Mødetid kl. 9.30-15.30 (torsdag, fredag, lørdag)

Dato for aflevering af eksamensfilm samt certificering aftales med kursisterne. Du kan forvente certificering ca. 1 måned efter sidste modul.

Praktisk
information

Pris: 31.500 kr.

Betal det fulde beløb ved tilmelding og få 2500 kr. i rabat

Betal med rateordning –  6.300 kr. i depositum ved tilmelding og herefter rater a´ 3600 kr. pr. modul.

Ansøgningsfrist 15. august 2024. På ansøgningen kan du angive hvilken betalingsmulighed, du ønsker. Ved optagelse er tilmeldingen bindende og depositum refunderes ikke.

Sted: DRIVKRAFT

Bredgade 33a st., 1260 København K (i baggaården).
Du kommer nemt dertil med Metro M3 til Marmorkirken eller
Kongens Nytorv.

Når du er blevet certificeret Fascial Flow® Guide har du mulighed for at tage den spændende overbygning Fascial Flow® Advanced hos Jeanne Jensen, som er grundlægger af Fascial Flow®. Læs mere her.

Addresse

Behandling: Nørrebrogade 7, 2. tv,
2200 Kbh N
Undervisning: Bredgade 33a, st,
1260 Kbh K

Kontakt

info@bestflows.dk
3116 4404

Best Flows  •  Copyright 2023 •  Cookiepolitik  •  Dit samtykke

Best Flows
Copyright 2022
Cookiepolitik
Dit samtykke